Şedinţă de urgenţă, noi restricţii după cele patru zile cu peste 2000 de cazuri noi de coronavirus

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește luni pentru a lua decizii penru perioada următoare în condiţiile în care de patru zile România a înregistrat zilnic peste 2.000 de îmbolnăviri COVID-19.

Sâmbătă, România a înregistrat un nou record negativ privind numărul pacienţilor în stare gravă la ATI. Autorităţile avertizează că în multe zone, inclusiv în Bucureşti, nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID-19. Deja mai multe ţări din Europa reintroduc carantina.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 2.064 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore după efectuarea a 24.847 de teste. Este a patra zi consecutivă în care numărul bolnavilor zilnici se menţine peste 2.000. Alte 32 de persoane infectate cu coronavirus au murit. De asemenea, numărul pacienţilor în stare gravă internaţi la Terapie Intensivă a atins sâmbătă un nou record – 583 de paturi ocupate în toată ţara, în condiţiile în care specialiştii în sănătate avertizează că în mai multe zone, inclusiv în Bucureşti, situaţia de la ATI este critică şi nu mai sunt locuri.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, avertizează că regulile de prevenire a infectării cu noul coronavirus nu vor fi respectate de populaţie, atunci vom înregistra o creştere progresivă a numărului cazurilor de Covid-19 în următoarea perioadă.

Citeşte şi: Europa, grav afectată de COVID. Număr record de cazuri noi de infectări în Franţa şi Marea Britanie. Noi restricţii în Spania şi Italia

„Sunt 583 de pacienţi la Terapie Intensivă dintre 179 sunt cei care sunt pe ventilaţie mecanică. Dar nu doar Terapie Intensivă, ci adresabilitatea pe care o vedem la unităţile de primire urgenţe pentru patologie respiratorie sau pentru febră, precum şi aglomerările din secţiil de boli infecţioase sau pneumologie, spitale suport Covid sunt readaptate în această perioadă. Încă de acum trei zile am recomandat DSP-urilor din judeţe să reevalueze acele spitale care erau suport Covid şi care au solicitat pentru activitate non-Covid să fie reevaluate pentru a putea ajunge la capacitatea de paturi, precum şi a disponibiliza tot ce înseamnă 10% din paturile de Terapie Intensivă în rezervă pentru orice eventualitate. În acest moment stăm pe 2.064 de cazuri, încercăm să stabilizăm o medie sau un platou la 2.000 de cazuri, dar nu ţine doar de noi”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

detalii pe romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *