Violeta Alexandru, mesaj dur pentru birocrații din subordine

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, mesaj dur pentru birocrații din subordine:

„Ce nu înțeleg cei (din ce în ce mai puțini) din instituțiile aflate în coordonarea Ministerului Muncii este că eu nu renunț la obiectivele asumate, chiar dacă, de la zi la zi, vin noi și noi urgențe fiind nevoită să reașez puțin ordinea priorităților. Când coordonezi mii de salariați, este imposibil să nu apară și situații în care se mai opune rezistență, se ignoră exigențele ministrului, se tergiversează acțiunile cerute. Lucrurile sunt însă în schimbare în Minister, poate mai lent decât sunt eu obișnuită din mediul privat dar se văd schimbări.

Rămân implicată în această schimbare pe care o cer având convingerea că se poate face treabă mai bine, cu mai multă responsabilitate, mai eficient, mai respectuos față de cetățeni.

Iată de ce este important să rămân implicată.

Într-o vizită neanunțată la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița s-a descoperit arhiva în starea pe care o vedeți aici. Este vorba despre dosarele celor care au depus cereri pentru diferite beneficii. Nu poți rezolva problemele oamenilor dacă nu păstrezi documentele instituției în condiții bune.

Să știi că Ministrul și echipa acestuia se deplasează în permanență pe teren, să știi că se verifică, printre altele, starea arhivelor și tu, ca director, să tolerezi păstrarea, în continuare, a arhivei în această stare – este inadmisibil. Poate că speri la sume importante pentru investiții (am început să investim prioritizând cererile) dar totuși o punere la punct minimală a documentelor nu ține doar de bani.

Dacă cineva numără zilele mandatului meu crezând că nu va fi descoperit, am o veste: adevărul iese întotdeauna la iveală. Angajații acestui Minister, cei care muncesc, se văd prin munca lor, ei nu sunt cei care mă caută să îmi spună că fac treabă. Ceilalți au timp pentru orice altceva decât să facă treabă.

Nepăsarea nu mă caracterizează. Am pretenția ca oamenii cu care lucrez să aibă aceeași abordare cu privire la sarcinile de serviciu primite prin fișa postului. Scot la iveală toate aceste situații pentru deciziile care se impun dar și din respect pentru cei care își văd de treabă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *