Nelu Tataru: Prelungirea stării de alertă vine dintr-o nevoie pur epidemiologică

Ministrul Sănătății, Dr. Nelu Tataru, a explicat că este nevoie de prelungirea stării de alertă, deoarece riscul epidemiologic o impune și nu se poate vorbi despre o decizie politică.

”Specialiștii care recomandă acest lucru sunt cei de la Inspectoratul Național de Sănătate Publică, de la Centrul de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, iar astfel de sfaturi vin și din relația de comunicare cu OMS dar și cu specialiștii din țară de pe plan județean.
Dincolo de disputa politică, este o stare de alertă, chiar dacă nu este aprobată de Parlament. Încă avem peste 200 de cazuri noi, avem încă 150 de cazuri la ATI, încă avem 4.000 de cazuri active. Toate relaxările progresive, graduale, le putem face doar în contextul unei stări de alertă sau de urgență.
Detașarea de la un spital la altul se poate face doar într-o stare de alertă, suportul pentru persoanele defavorizate îl putem face doar în stare de alertă. Nu s-a terminat această pandemie, avem focare noi în ultimele zile, avem transmitere comunitară. Fără starea de alertă, nu vom putea lua măsuri dacă va crește numărul de cazuri.
Nu am ajuns la acel blocaj, eu sper ca Parlamentul să înțeleagă că este necesară o stare de alertă. Prelungirea stării de alertă vine dintr-o nevoie pur epidemiologică, tehnică, sanitară și nu dintr-o decizie politică.”, a explicat Nelu Tataru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *