EXCLUSIV! Emisiunea Drumurile Noastre-UE avertizează asupra dezastrului privind siguranța feroviară

Drumurile Noastre înseamnă și cale ferată, a doua armată a țării. În prima parte a emisiunii vorbim despre siguranța feroviară. În emisiunea Drumurile Noastre am discutat despre poliția căii ferate, Autoritatea Feroviară Română.

DOMNULE BODE! ȘTIȚI CUM STĂM CU GESTIONAREA SIGURANȚEI FEROVIARE ÎN ROMÂNIA? FOARTE RĂU! O SPUNE O INSTITUȚIE A UNIUNII EUROPENE Un document european, ne expune detalii sumbre legate de siguranța feroviară din România. Nu este de mirare că numărul accidentelor feroviare a crescut îngrijorător în ultimii ani.

Inspectorii Agenției Uniunii Europene pentru Căile Ferate au afectuat un amplu control, în perioada 25.01.2019 – 29.01.2020, la Autoritatea Feroviară Română – AFER, autoritate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Mai precis, Autoritatea de Siguranță Feroviară Română – ASFR, un organism tehnic din cadrul AFER. O Autoritate care în ultimul deceniu de existenţă, cu ocazia fiecărei modificări a organigramei a avut riguros grijă să îşi încarce structura organizatorică cu fel de fel de departamente şi servicii, care mai de care mai interesante ca denumire „că aşa impune legislația europeană”, dar având se pare mai puţin grija de siguranţa căilor ferate.

Raportul Agenției Europene nu este de loc indulgent cu ASFR. Încă din primul capitol al documentului, este evidențiat eșecul României de a transpune la termen legislația europeană a Pachetului IV Feroviar.

Grav este că inspectorii europeni au constatat faptul că ASFR a refuzat ca în cadrul auditului să fie intervievaţi operatorii feroviari care exploatează trenuri în România.

Vorbim și despre TAROM, SOMAJUL TEHNIC LA TAROM, AVANTAJE PREFERENTIALE

In conditiile in care toata tara trece prin cel mai dramatic proces atat economic cat si psihic, la TAROM oamenii isi vad de ce au stiut cel mai bine sa faca de vreo 10 ani incoace. Adica, cum sa traim bine pe banii statului si cum sa stam pe functii cat mai mult timp. Pentru ca salariile nababilor de la TAROM, medicii din linia intai nu ca nu ii viseaza dar nici nu o sa ii aibe vreodata.

Invitati

Lucian Şova, fost ministru al Transporturilor

Cristina Sbirn, jurnalist G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *