Guvernul Ludovic Orban face pași mari pentru dezvoltarea unui domeniu critic

Guvernul a semnat contractul pentru finanțarea celui de-al treilea Spital Regional de Urgență, care va fi construit în Craiova, din fonduri europene. De la preluarea guvernării de către Ludovic Orban, au fost semnate alte două contracte de finanțare pentru spitalele regionale din Cluj-Napoca și Iași.

Premierul Ludovic Orban: ”După nici șase luni de guvernare, ne-am îndeplinit obiectivul de a semna contractele de finanțare pentru 3 spitale regionale.
După Iaşi şi Cluj-Napoca, iată că s-a semnat şi contractul de finanţare pentru realizarea Spitalului Regional Craiova. Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Fondurilor Europene au tratat cu maximă seriozitate procedurile pentru construcţia acestor spitale.
Investițiile în infrastructura de sănătate sunt vitale pentru creșterea calității serviciilor de sănătate. ”

Valoarea totală a investiției este de 2,85 miliarde de lei.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va cuprinde un complex de construcții cu 7 nivele, pe o suprafață totală construită de aproximativ 165.296 metri pătrați. Spitalul va fi dotat cu heliport și cu 1 195 locuri de parcare.

Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea un număr total de 807 paturi, 19 săli de operație şi va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în 7 centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *