Medicii plătesc prețul incompetenței și al lipsei de interes față de pacienți

Zilele acestea cursul pandemiei a luat o intorsătură de neînchipuit. Avem zeci, poate sute, de doctori infectați sau aflați în carantină din cauza contactului cu bolnavi de coronavirus. Și câteva spitale închise!


Toate acestea din lipsă de profesionalism, a nerespectării normelor de protecție sau igienă și a lipsei de echipamente de protecție. Probabil că medicii sunt primii care nu au respectat protocoalele sanitare.


Toate acestea din cauza obișnuinței de a nu respecta protocoalele sanitare. Până de curând aceștia au respectat omerta, legea tăcerii, apărarea castei, și s-au îngrijit să-și primească salariile consistente în deplină indiferență față de pacienți, de calitatea actului medical și de igiena bolnavilor.


Ați vazut vreodată la un spital de stat săpun la toalete sau gel dezinfectant? Știți vreo statistică a infecțiilor nosocomiale?


Acum a venit decontul. Cei care până acum au tratat cu spatele pacienții, acum țipă oriunde pot din noua lor postură: de PACIENT. Și se pare că este NASOALĂ această postură. Când în joc sunt propriile vieți și sistemul medical îi tratează ca pe pacienții români, fac cunoștință cu disperarea pe care au trăit-o de-a lungul timpului toți cei care au avut vreodată vreo problemă de sănătate: mizerie, dezinteres, dezumanizare, lipsă de empatie, stat la coadă la uși care nu se deschid, etc.


Să fiți sănătoși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *