Dăncilă îl „trage de urehi” pe Orban: ‘Aveați obligația, domnule Orban, să pregătiți din timp România pentru pandemie’

După ce premierul Ludovic Orban a acuzat guvernele PSD că au lăsat stocurile „zero”, ceea ce a îngreunat lupta împotriva epidemiei, Viorica Dăncilă ripostează şi îl acuză pe actualul premier că a tratat superficial avertismentele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din luna ianuarie şi solicitările Institulului Naţional de Boli Infecţioase.

„Domnule Orban, degeaba atacați, degeaba vă justificați.
Cu nici două săptămâni în urmă, preocuparea dumneavoastră era declanșarea anticipatelor. Adică inventarea unei crize, nu pregătirea României pentru criza reală.
Vă reamintesc că sunteți premier de patru luni și jumătate, iar la sfârșitul lunii ianuarie OMS a transmis tuturor țărilor lumii să acționeze imediat, luând toate măsurile pentru a lupta împotriva noului coronavirus. Ce măsuri ați luat ca premier? Cum ați tratat solicitarea din luna ianuarie a Institutului Matei Balș pentru procurarea de materiale și echipamente necesare în combaterea coronavirusului? Sau nu vi s-a părut urgentă?
Aveați obligația, domnule Orban, să pregătiți din timp România pentru pandemie.

N-ați făcut-o, iar acum recurgeți la atacuri politice, în loc să vă concentrați pe gestionarea situației tot mai grave din țară. Aveți responsabilitatea, domnule Orban, deci guvernați”, scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.
„Ar fi trebuit să existe stocuri pentru a face faţă unei astfel de epidemii. La momentul la care am preluat guvernarea, stocurile erau zero”, a declarat Orban, în prima conferinţă de presă de la ieşirea din izolare.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *