DRUMURILE NOASTRE B1 TV: Ministrul „NIMIC”, Lucian Bode ține în brațe oamenii PSD-ului

În plină criză de coronavirus și mai puțin interesat de ce era cu adevărat important, săptămâna trecută ministrul Bode-NIMIC a răspuns invitației prietenior lui greci și le-a făcut o vizită de curtuazie pe șantierul autostrăzii abandonate Sebeș-Turda ca să ne mai explice odată cum nu o sa avem nici în 2020 loturile 1 si 2 finalizate.

Dragi telespectatori, repret, nu o sa avem nici în 2020 această porțiune de autostradă gata. De ce? Pentru că peste tot au plantat atât PSD cât și PNL o gramadă de incompetenți. Săptămâna trecută au descoperit ca prin minune că Electrica nu a mutat câțiva stâlpi de înaltă tensiune și de un an de zile își aruncă unul altuia vina fără a face nimic. Exact ca pe vremea răposatului. În concret nu se întâmplă nimic, ne plimbăm prin țară, chemăm câteva televiziuni prietene, facem poze plimbăm câteva camioane și plecăm. Dupa noi … potopul sau muntii de praf care se astern pana la urmatoarea vizita.

A trecut ciuma rosie cu cucul ei pe la transporturi a venit vremea virusului galben ca sa ne incante cu cucul lor. V-am mai explicat ca nu e nici o diferenta intre ei. Poate cel rosu era deja la al doilea mandat si era deja mai vocal si mai arogant. Cucul Galben adica ministrul Bode e si el la al doilea mandat insa speram sa fie la fel de scurt ca si primul ca sa mai avem vreo sansa sa avem infrastructura in tara asta. Am afalt recent ca pe mandatul lui Scarlat la CNAIR i-a fost transmis un memeoriu lui Bode prin care se recomanda rezilierea contractului cu AKTOR de pe Sebeș-Turda. Din informatiile noastre el a fost transmis inca din decebrie si ne intrabam de ce nu au luat de atunci nici o masura. Ne-am racit gura degeaba mai bine de 6 luni in emisiunea asta. Le-am aratat cate magarii se intampla peste tot, cate nereguli si grozavii sunt pe la CFRsi CNAIR, cum Aktor nu lucreaza nicaieri, cum au abandonat santierele unul dupa altul, cum s-au falsificat referinte in CFR ca sa-i ajute , cum au fost dat afara directori ca nu au vrut sa semneze, cum au abandonat o autostrada si un contract de cale ferata si tot nu a contat. A plecat suparat ca nu a semnat Sighisoara Brasov cucul rosu, a venit cucul galben si a dat inca 700 milioane euro grecilor. Pe langa asta s-au vazut pe santier saptamana trecuta c asa-si stranga mana oficial. Nimic nu se pierde totul se transforma e o vorba celebra. La noi din pacate nu se mai transforma nimic. Se schimba doar culoarea pe minister si cadrele raman aceleasi spre disperarea constructorilor seriosi. La CNAIR am pus-o pe Mariana la Metrorex pe alta Mariana, la CFR Călători pe Marian.

Apropo de Marian Costescu. Joi dimineata a fost aprobat de guvern bugetul CFR Calatori. Dl Costescu, mare manager si priceput, om cu vasta experienta si renume in domeniul feroviar, fost ministru, ne pregateste o gaura de 100 MEURO in 2020

La CFR Infrastructura domnul Pintea e ca si inexistent. Venit de la Brasov ii mai ia probabil cativa ani pana intra in ritm dupa care il schimba. Si tot asa.

Ca prin minune ministrul Bode pare ca e salvat de clopotel sau poate nu. Poate ca va cobora stacheta si mai jos.

Ministrul Bode pastoreste o infrastructura publica critica pentru Europa si nu suntem convinsi ca nu e capabil sa inteleaga si sa gestioneze corect situatia. Mesajele si iesirile publice recente ne intaresc aceasta ideee. Mii de romani stau blocati in diverse frontiere si nimeni nu e capabil sa-i ajute. Transportatorii romani se plâng ca vor inchide curand companiile si vor concedia mii de oameni si Bode nu da mesaje sterile si nu i anici o masura in a sprijinii sectorul. CFR marfa e in colaps, Tarom e lovit de vírus, CNAIR e abandonat, CFR Calatori e in groapa, Metrorex e in mentenata, doar BODE poarta masca.

Invitati:

Dan Bucura, jurnalist (in platou)

Lucian Sova, deputat PSDfost ministru al Transporturilor (prin skype)

Alex Lancuzov, jurnalist Radio Romania (prin skype)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *