Video! Emisiunea Drumurile Noastre-B1 TV. Dosar la DNA semnat de șefii CFR SA

A mai trecut o săptămână interesantă pentru transporturile din România și am avut o revelație. Lucian Bode, ministrul Transporturilor a creat cea mai mare surpriză.

Ministrul Transporturilor a arbitrat semnarea, pe ascuns, a contractului de 3 miliarde pentru modernizarea unei secțiuni din calea ferată Brașov-Sighișoara. (Aici vorbim de o licitație și un contract aflat sub lupa DNA).

Am prezentat în această emisiune luni de-a randul materiale în exclusivitate legate de una dintre firmele implicate în asocierea care a câștigat contractul cu CFR SA. Faptul că au abandonat autostrada Sebeș-Turda și cale ferată de la Gurasada, nu l-a oprit pe oficialul guvernamental să gireze un contract de aproximativ 700 milioane de euro. Nu au contat nici imaginile transmise de dumneavoastră săptămână de săptămână cu autostrada abandonată. Nu au contact nici sesizările făcute de oameni din CFR legate de scrisori dubioase aruncate în instanță. Nu a contact că toți membrii comisiei au fost premițati de conducerea CFR pentru merite deosebite. NIMIC nu a contat.

Facem astăzi un pariu, acest proiect de cale ferată nu se va termina în următorii 10 ani și al doilea pariu e că nimeni nu va răspunde !
În acelasi context ieri a aparut în pe site-ul puterea.ro un material foarte interesant despre “fluxul banilor din Transporturi”. Directori de prim rang din CFR implicați intr-un circuit al banilor foarte ingenious construit. Așteptăm autoritățile sa verifice veridicitatea informațiilor și daca e așa să vedem și rezultate.
Nu ne rămâne decât să felicitam constructorii, au fost foarte buni în a convinge CFR că merită acest contract și să le urăm succes. Doar ei pot să dovedească că ne înșelăm și că în 4 ani, îi valoarea contractată, avem cale ferata nouă între Brasov și Sighisoara. Vă promit că voi fi primul care va remarca performanțele deosebite.

În prima parte a emisiunii am discutat despre haosul din cadrul Aeroportului Henri Coandă și blocajul creat vineri dimineață.

Am invitat patru doamne,

Cristina Sbîrn, jurnalist G4Media

Adriana Georgescu, consilier local Primăria Sectorului 1 (PNL)

Paula Pîrvănescu, fost secretar de stat Ministerul pentru Mediul de Afaceri

Adriana Ifitimie, vicepreşedinte Patronatul Societăţilor din Construcţii


Prima oră din emisiunea Drumurile Noastre din ziua de vineri 6 Martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *