Orban interimar până în decembrie

Surse parlamentare au declarat pentru Digi24.ro că votul pentru învestirea Guvernului Cîțu va fi programat pe 12 martie, deși, inițial liberalii sperau că votul va fi pus luni, pe 9 martie.

Motivul pentru care ședința de plen va fi programată abia joi ține de decizia Curții Constituționale care trebuie să se pronunțe în aceeași zi pe sesizarea Avocatului Poporului în legătură cu Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate.

Alegerile anticipate vor fi un obiectiv aproape imposibil de atins dacă CCR va declara neconstituțională Ordonanța de Urgența a Guvernului Orban care a scurtat termenele pentru organziarea anticipatelor. Conform prevederilor ordonanței, era redus termenul pentru stabilirea datei anticipatelor de la 90 de zile din momentul dizolvării Parlamentului, la 50 de zile, astfel încât anticipatele să poată fi organizate cel târziu în luna iunie.

Social democrații se așteaptă ca judecătorii CCR să declare neconstituțională ordonanța, au declarat surse din partid pentru Digi24.ro. Din acest motiv, ședința de plen în care va fi dat votul pentru Guvernul Cîțu va fi programată abia pe 12 martie, în aceeași zi în care se pronunță judecătorii CCR.

„Dacă OUG este neconstituțională, nici liberalii nu cred că mai vor anticipate, pentru că sunt împinse spre luna august”, a declarat un lider PSD, pentru Digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *