Realizare de excepție în Sectorul 6

Primarul în exercițiu al Sectorului 6 a anunțat stadiul lucrărilor la Proiectul Grădinița Albina, una dintre puținele realizări din ultimii 30 de ani din București:

„O nouă grădiniță va răsări în inima unui cartier aglomerat din Sectorul 6, în aproximativ 2 luni și jumătate.”

“Această grădiniță va primi 240 de copii, va crea peste 40 de noi locuri de muncă și maxim în două luni și jumătate, va fi finalizată. Sunt mai puțin de zece luni de când a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, iar în acest moment avem deja realizat 85% din Grădinița Albina. Condițiile pe care le vom oferi copiilor sunt mult peste cele din grădinițele private, vom avea aici dotări și echipamente de ultimă generație”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, a cărui valoare totală este de 14.408.117 de lei, Sectorul 6 al Municipiului București a fost depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și a primit o finanțare de 10.565.100 de lei, diferența de 3.843.017 de lei fiind suportată din bugetul local.

Clădirea are subsol cu adăpost de apărare civilă, parter și două etaje, pardoseala este antibacteriană (tarkett), iar finisajele, dotările și mobilierul sunt de cea mai bună calitate.

„Având în vedere deficitul de locuri în grădinițele de pe raza Sectorului 6 și numărul mare de înscrieri care nu pot fi onorate din lipsa locațiilor existente în prezent se impune înființarea de noi grădinițe respectiv construirea, Grădiniței “ALBINA” (S+P+2E) în incinta Liceului Teoretic Marin Preda din Str. Rușețu, Nr.17, Sector 6, București.
Amplasamentul acestui obiectiv de investiție se găsește în apropierea a două mari zone rezidențiale ale Sectorului 6, Crângași și Giulești – Constructorilor, unde există un deficit însemnat de locuri în grădinițe. Construirea acestui obiectiv de investiție cu o capacitate de 200 locuri, ar ameliora situația în această zonă și ar rezolva o parte din solicitările existente.
Obiectivul de investiție construire Grădinița ALBINA (S+P+2E) în incinta Liceului Teoretic Marin Preda din Str. Rușețu, Nr.17, Sector 6, București, a fost inclus în „Lista obiectivelor de investiții și sumelor alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) în perioada 2017-2020, cu o alocare financiară de 10.565.100 lei.
În aceste conditii, ținând cont de adresa transmisă de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene nr. 89737/19.07.2017, înregistrată la Primăria Sectorului 6 cu nr. 28179/21.07.2017, în vederea încheierii contractului de finanțare multianual pentru obiectivul de investiție “Gradinița Albina – str. Rușețu nr. 17, Sector 6, Municipiul București”, autoritatea publică locală are obligația de a transmite o serie de documente printre care și Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 6 de asigurare a finanțării de la bugetul local pentru categoriile de cheltuieli care nu se finanțează de la bugetul de stat prin PNDL, în conformitate cu prevederile Art. 8
alin 3 din Ordinul nr. 1851/09.05.2013, (republicat, actualizat) pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală.
Având în vedere că valoarea totală a invesției se ridică la suma de 14.408.117,27 lei, tinand cont de faptul ca alocarea financiară aprobată spre finanțare prin PNDL este de 10.565.100 lei și luând în calcul cheltuielile aferente documentației tehnice, faza studiu de fezabilitate (în sumă de 129.999,17 lei), rezultă o diferență de 3.730.142,49 lei reprezentând partea de finanțare ce revine autorității publice a sectorului 6 care trebuie asigurată de la bugetul local, în scopul realizării obiectivului de investiție.” din RAPORTUL DE SPECIALITATE care a stat la baza HOTĂRÂRII CONSILIUL LOCAL SECTOR 6 privind asigurarea cofinanțării de la bugetul local pentru obiectivul de investiție “Grădinița Albina – str. Rușețu nr. 17, Sector 6, Municipiul București”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *