Top cei mai buni Antreprenori

A fost lansată cea de-a doua ediție a anuarului “100 Cei mai buni Antreprenori”, realizat de portalul banii.net împreună cu Business Review. În cadrul Galei Antreprenoriatului Românesc au fost premiați antreprenori şi manageri de top.

Portalul de business banii.net, care face parte din portofoliul Brand Media Production, şi publicația Business Review au lansat luni seara, 10 Februarie, cea de-a doua ediție a anuarului “100 Cei mai buni Antreprenori” în cadrul Galei Antreprenoriatului Românesc, eveniment organizat la Sheraton Bucharest Hotel.

La evenimentul de lansare au participat numeroşi antreprenori de top din România, lideri pe piețele în care activează. “O economie solidă este cea în care antreprenorii dezvoltă businessuri puternice. Aceștia sunt adevărații performeri ai economiei, cei care își asumă riscuri, realizează investiții, oferă locuri de muncă și plătesc taxe și impozite. Totodată, ei sunt adevărate repere pentru tinerii care vor să-și dezvolte spiritul antreprenorial”, declară Ciprian Mailat, managing director Brand Media Production.

Noutatea ediției din acest an este împărțirea antreprenorilor pe sectoare de activitate. Jurnaliştii banii.net au luat această decizie pentru a oferi o informație mai bine structurată și pentru a marca liderii fiecărui domeniu. Astfel, antreprenorii au fost punctați în funcție de cinci criterii, fiecare primind note între 1 și 5. S-a ținut cont de notoritate, atât a antreprenorului cât și a businessului dezvoltat, de valoarea afacerii și de evoluția acesteia din punct de vedere al profitului și a cifrei de afaceri. Totodată, a contat numărul de angajați și implicarea socială.

Cum arată clasamentul

Primul loc al clasamentului, cu 22 de puncte, este ocupat de Daniel Dines, fondator și CEO al UiPath, primul unicorn românesc, care a ajuns să fie evaluat anul trecut la nu mai puțin de 7 miliarde de dolari.

Pe următoarele trei locuri, la egalitate de puncte (21), se află doamna Anca Vlad, fondatoare şi preşedinte al Fildas-Catena, Dragoș și Adrian Pavăl, care controlează Dedeman, liderul pieței de bricolaj și una dintre cele mai valoroase companii antreprenoriale de pe piața locală, și Iulian Stanciu, antreprenorul care a revoluționat comerțul online din România.

Locul 5 în clasament, cu 19 puncte, le revine antreprenorilor Gruia Stoica și Vasile Didilă, care au dezvoltat grupul Grampet – GFR, unul dintre cei mai importanți transportatori de marfă pe calea ferată din regiune.

Cu un cumul de 18 puncte, următoarele trei locuri sunt ocupate de Florin și Măriuca Talpeș, fondatorii Bitdefender, unul dintre brandurile de top de pe piața mondială a tehnologiei, Adrian și Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu, care dețin FAN Courier, liderul pieței de curierat din România, și Nawaf Salameh, fondator și președinte al grupului Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe piața locală.

Pe locurile 9 și 10 a celor mai importanți antreprenori se află Dan Șucu, fondatorul Mobexpert, și Dan Ostahie, care deține brandurile Altex și Media Galaxy.

Premianții Galei Antreprenoriatului Românesc

În cadrul Galei au fost acordate 13 premii antreprenorilor și managerilor de top:

·       Daniel Dines, fondator și CEO UiPath, a câștigat marele premiu al Galei, pentru că a creat cea mai valoroasă companie românească.

·       Premiul pentru cel mai bun antreprenor din sănătate i-a revenit doamnei Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas-Catena.

·       Iulian Stanciu, fondator și CEO eMAG, a câștigat premiul pentru cel mai bun antreprenor din comerțul online.

·       Premiul pentru investițiile realizate în 2019 i-a revenit lui Remus Bența, fondator și director general al DAW Benta.

·       Attila Timar, fondator și CEO al Metal Hammer Bau, a câștigat premiul pentru cea mai rapidă dezvoltare a unei companii din sectorul construcțiilor.

·       Premiul pentru Tranzacția anului i-a revenit CEO-ului Adeplast, Daniel Stăncescu.

·       Premiul pentru cea mai mare companie de dezvoltare software cu acționariat 100% românesc l-a câștigat Voicu Oprean, fondator și CEO Arobs.

·       Corneliu Bodea, CEO Adrem, a primit premiul pentru cea mai dinamică companie antreprenorială din domeniul energiei.

·       Premiul pentru cel mai bun antreprenor din transportul feroviar i-a revenit lui Gruia Stoica, fondator și președinte al Grampet Group.

·       Ioan Simion Apreutese, fondator al Internațional Alexander, a câștigat premiul cel mai bun antreprenor din transportul rutier de marfă, pentru că a devenit liderul acestei piețe.

·       Premiul pentru activitatea de CSR i-a revenit doamnei Adina Ionescu de la Lemet, unul dintre marii producători de mobilă din România.

·       Andrei Brumaru, director executiv al grupului Carmistin, a câștigat premiul pentru contribuția avută în dezvoltarea celui mai dinamic holding din agricultură și industria alimentară.

·       Premiul pentru construcția unui brand international i-a revenit lui Dan Isai, fondator al Salad Box.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *