NOUL program PNL nu include creșterea pensiilor si alocațiilor

Potrivit programului de guvernare, liberalii își asumă că nu vor depăși ținta de deficit de 3.6%, iar acest lucru înseamnă că este exclusă o creștere a pensiilor cu 40%. în septembrie 2020 și nici nu vor crește alocațiile.

„La capitolul Buget și fiscalitate este o chestiune care nouă, echipei de la Punctul de întâlnire, ne-a atras atenția. Se spune simplu, clar, negru pe alb: ‘Încheierea exercițiului bugetar pe anul 2020 fără depășirea țintei de deficit de 3,6% din PIB’. Excepțională, onoroabilă misiune de a nu încheia anul 2020 cu un deficit mai mare de 3,6%.

Dar, știți ce înseamnă lucrul acesta? Și ne-a tradus-o un specialist, cel mai bun specialist. Se numește Mugur Isărescu. Guvernatorul Băncii Naționale a României a spus că dacă se aplică mărirea cu 40% a pensiilor, sare deficitul de 4%. Dacă nu vrei să sară deficitul de 4%, nu mai mărești pensiile. Asumarea din acest document a faptului că nu trebuie depășită ținta de deficit de 3,6% este aceea a nemăririi pensiilor la 1 septembrie cu 40%”, a explicat Radu Tudor.

antena 3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *