Atenție! Fiscul ar putea arunca în “aer” Primăria Capitalei

Ministrul Economiei Virgil Popescu a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro că vineri va fi notificat ANAF cu privire la datoriile pe care noua companie a Primăriei Capitalei, Termoenergetica, a început să le acumuleze deja către producătorul de energie termică ELCEN.

Este vorba de o datorie de 167 milioane lei. „Vă spun sincer, vă veți trezi, dumneavoastră presa, cu o știre de la Ministerul Finanțelor că a poprit conturile Primăriei. Banii sunt și va lua banii direct de la Primărie”, a spus Virgil Popescu. Vezi în text cum.

ELCEN are de recuperat 167 milioane lei de la Termoenergetica. În același timp, ELCEN are datorie restantă la ANAF. ELCEN va cesiona către ANAF creanța pe care o are la Termoenergetica. Mai exact, ANAF poate prelua creanța Termoenergetica în contul banilor pe care trebuie să-i dea ELCEN către Fisc. „Cesionați creanța la ANAF. Știe ANAF cum s-o ia. Și întâmplător Primăria Capitalei are bani în Trezoreria Statului și are bani cu destinație, dați prin hotărâre de Consiliu. Deci îi vom lua, ne vom plăti datoriile și îi spun primarului general și Termoenergetica că datoriile trebuie plătite. Și dacă nu le plătesc, le vom lua direct din conturi bani”, a spus Virgil Popescu.

Declarațiile ministrului pe tema relației ELCEN- Termoenergetica- Primăria Capitalei

Sunt dezamăgit de Termoenergetica. RADET a intrat în faliment, greaua moștenire- nu și-a plătit datoriile. Observ că Termoenergetica a moștenit aceleași năravuri. Ne-am chinuit, am ieșit de nenumărate ori și am spus ca Termoenergetica să încheie contract, să facem acea convenție de plată în avans a gazului, haideți să punem odată lucrurile la punct în așa fel încât să nu mai avem acele probleme pe care le-am avut între Elcen și Radet. Iar am ajuns cu datorii scadente, cu 167 milioane lei scandente.

detalii pe hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *