Ultimul TUN din bani publici pentru anul 2019! Apropiații lui Vanghelie primesc 80 milioane de euro

Primăria Sectorului 5, păstorită de Daniel Florea, vrea să tragă un tun de zeci de milioane de euro, în chiar ultimele luni de mandat.

Astfel, trotuarele și străzile din Sectorul 5 urmează să fie pavate, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproape 80 milioane de euro. Licitația a fost atribuită deja, dar autoritățile locale sunt obligate să aștepte 30 de zile, pentru a vedea dacă cineva constestă atribuirea contractului la Consiliului Național a Contestațiilor. Licitația a fost câștigată de apropiați a lui Vanghelie, potrivit investigației realizată de reporterii ziarului Puterea.

Concret, edilul Daniel Florea a atribuit două contracte privind reabilitarea străzilor și trotuarelor din Sectorul 5 al Capitalei, unei asocieri formată din firmele Progresul SA (lider de asociere), Unicon SA, Capital Vison SRL si Hidrostroy AD, în valoare de 151,2 milioane de lei și respectiv 165,8 milioane de lei.

Coincidență sau nu, doi dintre oamenii de casă ai lui Marian Vanghelie, Bogdan Ilie și Iulian Lupeanu, sunt personaje-cheie în aceste două contracte, care urmează să fie parafate de edilul Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea.

Astfel, Bogdan Ilie – cel care era în noaptea alegerilor prezidențiale în sediul PSD, alături de Marian Vanghelie -, îl are colaborator la firma sa, IDD ASSET MANAGEMENT SRL, pe expertul care apare în mai toate licitațiile din Sectorul 5 al Capitalei. Este vorba de Maria Viorica Iordache, cea care semnează în comisia de licitație cui se atribuie contractul.

detalii pe puterea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *