Vești pentru bucureșteni: Se circulă pe artera nouă a șoselei Fabrica de Glucoză!

Primăria Municipiului București anunță vești importante pentru șoferii care circulă în nordul Capitalei și nu numai!

„S-a deschis circulația pe noua arteră a șoselei Fabrica de Glucoză. S-a mai făcut, astfel, un pas important pentru finalizarea proiectului de lărgire a acestei străzi extrem de circulate.

Primarul General, Gabriela Firea: „Cu aprobarea și ajutorul Poliției Rutiere și a Poliției Locale, la ora 6:30 circulația pe Șoseaua Fabrica de Glucoză a fost mutată provizoriu, tot pe un singur sens, pe bucata construită de la zero în aproape un an. Astfel, între Șoseaua Petricani-Nod A3 și Bd. Barbu Văcărescu se circulă acum în condiții bune.

De acum, constructorul se mută cu utilajele pe bucata veche a șoselei pentru decopertări, reconstrucția trotuarelor și turnarea noilor straturi de asfalt. În funcție de condițiile meteorologice, lucrarea se poate finaliza în primăvară. Ultimul strat de asfalt, cel de uzură, va fi turnat la final, pe întreaga șosea.

Pentru acest proiect, au fost realizate relocări complete ale rețelelor de apă, canalizare, gaze naturale și electricitate. De asemenea, a fost proiectată o variantă mai ușoară de ieșire a bucureștenilor care locuiesc in zona Intrarea Chefalului.

Acest proiect a fost găsit uitat într-un sertar. L-am deblocat, cu ajutorul specialiștilor l-am modificat acolo unde a fost cazul și suntem aproape să-l finalizăm.”

Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.

Proiectul prevede și amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare și semaforizare pe anumite segmente.

Dirigenția de șantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

Sursa: Primaria Municipiului Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *