Dosarul Colectiv-ultimele audieri

Părinţii tinerilor morţi în incendiul de la Colectiv au solicitat, luni, la Tribunalul Bucureşti, ca fostul primar Cristian Popescu-Piedone să plătească în solidar cu trei funcţionari şi cu Primăria Sectorului 4 daune morale şi materiale pentru tragedia din octombrie 2015, totalul ridicându-se la sute de milioane de euro.

Tribunalul Bucureşti a început, luni, dezbaterile finale în dosarul Colectiv, respectiv partea în care sunt inculpaţi fostul primar Cristian Popescu-Piedone, precum şi trei funcţionari din Primăria Sectorului 4 – Aurelia Iofciu (şef al Serviciului autorizări comerciale), Larisa Luminiţa Ganea (consilier superior) şi Ramona Sandra Moţoc (referent superior).

Judecătorul care se ocupă de acest caz, Mihai Bălănescu, i-a invitat pe avocaţii care reprezintă familiile celor decedaţi, dar şi tinerii răniţi să spună care sunt sumele pe care le cer pentru daunele suferite.

Astfel, în cazul persoanelor rănite care au supravieţuit, pretenţiile financiare sunt de la zeci de mii de euro până la opt milioane de euro.

În ceea ce priveşte morţii de la Colectiv, sumele cerute sunt şi de zeci de milioane de euro pentru fiecare caz.

De exemplu, familia unui tânăr de 22 de ani decedat în clubul Colectiv a solicitat 40 de milioane de euro daune morale şi materiale.

De asemenea, familia unei fotografe care a murit în urma incendiului a cerut daune de aproximativ 30 de milioane euro, avocatul care o reprezintă susţinând că traumele suferite de membrii familiei sunt permanente şi nu se vor vindeca niciodată.

Un alt avocat a cerut daune de 8 milioane euro care să-i fie plătite unui tânăr grav rănit şi care în prezent se află la tratament în Statele Unite ale Americii.

Cum în dosarul ‘Colectiv’ s-au constituit sute de părţi civile, daunele materiale şi morale care ar putea fi plătite de Piedone şi Primăria Sectorului 4 se ridică la sute de milioane de euro.

Tot la acest termen de judecată, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Piedone la 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *