Viorica Dăncilă i-a luat fața lui Iohannis

Candidatul PSD Discursul Vioricăi Dăncilă organizează o dezbatere la Palatul Parlamentului unde sunt invitați toți jurnaliștii.

Dacă am avut până acum un preşedinte care i-a împărţit pe români, iată că astăzi avem un preşedinte care crede că o parte din presă merită să participe la o dezbatere, iar altă parte nu merită. Indiferent dacă presa te apreciază sau îţi este ostilă, eu cred că trebuie să ai o abordare corectă faţă de presă. Am tot sperat că vom avea o confruntare, o confruntare care să arate responsabilitatea noastră, care să arate respectul pentru români.

Se pare că Iohannis refuză această o confruntare, că vrea o dezbatere doar cu cei pe care îi agreează, în faţa celor pe care îi acceptă, sfidând astfel românii care l-au votat dar şi pe cei care nu l-au votat pentru că preşedintele trebuie să fie preşedintele tuturor românilor. Văd teama de un dialog autentic, văd teama de întrebări, văd teama de adevăruri incomode pentru Klaus Iohannis.

Am avut parte de multe minciuni la adresa mea din partea lui Klaus Iohannis, cred că o confruntare arăta, de fapt, cum suntem fiecare dintre noi cum suntem pregătiţi pentru funcţia przeidenţială dar mai ales ce am făcut în funcţia pe care am deţinut-o în statul român, Iohannis în cei cinci ani în care a fost preşedinte, iar eu în cei un an şi 9 luni în care am fost prim-ministru. Cred că avem datoria să facem un raport de activitate şi în acelaşi timp, să venim cu propria viziune pentru următorii cinci ani.

Cu toate acestea, cu toate că văd că nu vrea această confruntare, văd un om laş şi arogant, un om care nu poate explica cei cinci ani, eu îmi făc datoria de candidat, fac un bilanţ, o analiză a activităţii mele de premier într-un an şi 9 luni. În domeniul politicii externe, în cei 5 ani, Klaus Iohannis a avut 25 de deplasări externe, nu am văzut nimic concret pentru România. Am văzut că s-a întors din SUA cu o şapcă şi trei poze, nu am văzut nimic despre Schengen, despre MCV, nu am văzut nimic despre români şi România.

Am căutat ca din fiecare vizită să vin cu ceva concret pentru România.

Preşedinţia rotativă a CUE pe care România a deţinut-o în primele şase luni ale acestui an. Am pregătit preşedinţia din umbră, am vorbit cu Iohannis şi i-am spus de faptul că avem dosare pregătite pentru fiecare minister, pentru fiecare dosar aflat pe agenda europeană. A spus că nu suntem pregătiţi pentru preluarea preşedinţie rotative, Finlanda s-a oferit să preia preşedinţia atunci.

La puţin timp, după ce a văzut cum a fost gestionată, când a văzut câte dosare au fost închise şi că toţi au apreciat modul în care am gestionat, preşedintele Iohannis şi-a asumat rezultatele preşedinţiei rotative şi a procedat într-un mod total incorect, a felicitat pe toată lumea, mai puţin pe cei implicaţi şi cei care au muncit în toată această perioadă.

Economia și mediul de afaceri – sunt deja cunoscute măsurile din domeniul economic. România a avut a doua cea mai mare creștere economică din UE, salariul minim a crescut, salariile medicilor s-au triplat și am oprit exodul către statele UE. Au crescut salariile în educație, justiție, ordine publică, apărare.

În toată această perioadă, președintele nu a făcut decât să dezinformeze, s-a opus creșterii salariilor și pensiilor. Le-a spus pensionarilor că nu sunt fonduri pentru creșterea pensiilor. Nu a ținut cont că sunt pensionari care se gândesc la fiecare leu, că poate sunt pensionari care nu mai au bani de medicamente. Cred că a fost o abordare personală, prin care a căutat să câștige puncte electorale.

detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *