Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu a făcut marele anunț despre CEC Bank

Consiliul Concurenţei se aşteaptă ca până la sfârşitul lunii Comisia Europeană să aprobe majorarea capitalului social al CEC Bank, a declarat sâmbătă preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

  „Ne aşteptăm ca până la sfârşitul lunii să primim acceptul Comisiei Europene pentru majorarea capitalului social al CEC Bank”, a declarat sâmbătă preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă organizată la Sinaia.

În situaţia în care Comisia Europeană nu îşi dă acordul, operaţiunea nu va mai putea avea loc.

Bugetul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) prevede pentru acest an majorarea capitalului social al CEC Bank cu 940 de milioane de lei.

„La cota de piaţă a CEC Bank, nu vedem un risc de afectare a concurenţei”, a mai spus Chiriţoiu. În ceea ce priveşte preluarea Banca Românească de către Eximbank, preşedintele afirmă că autoritatea de concurenţă împreună cu Banca Naţională a României vor finaliza în curând analizele privind tranzacţia.

„Tranzactia este în analiză avansată. Şi la noi şi la BNR. Ambele instituţii au cerut informaţii suplimentare şi bănuiesc că analizele vor fi terminate în curând. Între timp, vedem dacă statul îşi păstrează intenţia ca Eximbank să achiziţioneze Banca Românească. Au ieşit public anumite puncte de vedere din partea opoziţiei, care contestau oportunitatea acestei tranzacţii, însă noi ne uităm pe partea de ajutor de stat şi surse de finanţare”, a spus preşedintele Consiliului Concurenţei.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *