Luni se decide soarta premierul Viorica Dăncilă

Președintele României a anunțat că refuză numirea interimarilor propuși de premierul Viorica Dăncilă pe locurile lăsate vacante de miniștri ALDE care s-au retras din Guvern.

În aceste condiții președintele PSD a convocat cel mai important for de decizie al partidului dintre congrese – Comitetul Executiv Național (CExN) pentru Luni – 9 septembrie la ora 18.00 la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff. Există și o mențiune făcută de șefii partidului – la ședință ar urma să participe doar titularii, semn că se vor lua decizii cruciale.
În acest moment PSD se află într-o situație dificilă. Nu mai deține majoritatea parlamentară și teoretic și practic este vulnerabil la orice mișcare în Parlament. Jocul acum e unul foarte interesant – pe de o parte premierul evită să se ducă în Parlament pentru un vot pentru o nouă structură guvernamentală, iar Opoziția care ar putea depune, susține și vota cu succes o moțiune de cenzură evită să o facă de teama unor trădări care ar întări guvernul.

detalii pe stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *