Primăria Capitalei a făcut marele anunț privind apa caldă

Administratorul judiciar al ELCEN va convoca Comitetul Creditorilor, urmând ca aceştia să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET. Măsura este motivată de refuzul Primăriei Capitalei de a plăti subvenţia către RADET, creanţele curente neîncasate de ELCEN fiind de 217,5 milioane lei.

Primăria Capitalei dă asigurări furnizarea apei calde se va desfăşura normal, fără a fi pusă în pericol de actuala situaţie juridică sau financiară a Radet şi Elcen. „(…) sistarea livrării agentului termic în Capitală nu este, oricum, o decizie la îndemâna celor care o cer din motive strict comerciale. Vorbim aici de infrastructura critică, ce trebuie prin lege să aibă continuitate, asupra căreia nu se poate interveni”, afirmă primarul general, Gabriela Firea.

Primăria Capitalei asigură bucureştenii că procesul de furnizare a apei calde se desfăşoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situaţie juridică sau financiară a Radet şi Elcen, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

„Am vorbit azi cu doamna premier Dăncilă şi cu domnul ministru de Finanţe Teodorovici, care m-au asigurat atât pe mine, ca primar general, cât şi pe bucureşteni că, sub nicio formă, Guvernul nu va fi de acord cu sistarea apei calde acum, pe timp de vară, şi a apei calde şi a căldurii, pe timp de iarnă, indiferent de sincopele juridice şi financiare dintre Elcen si Radet. Dincolo de declaraţiile belicoase ale administratorilor Elcen, atât cel special, cât mai ales cel judiciar, sistarea livrării agentului termic în Capitală nu este, oricum, o decizie la îndemâna celor care o cer din motive strict comerciale. Vorbim aici de infrastructura critică, ce trebuie prin lege să aibă continuitate, asupra căreia nu se poate interveni”, afirmă primarul general, Gabriela Firea, în comunicat.

Conform sursei citate, Primăria Capitalei nu va accepta impunerea unor astfel de măsuri.

„Înţelegem că administratorul judiciar al Elcen este o firmă care urmăreşte doar profitul, fiind interesată exclusiv de încasarea unor comisioane cât mai mari şi nu de calitatea vieţii bucureştenilor. Dar trebuie să existe o limită dincolo de care nu se poate trece, limită pe care, din păcate, reprezentanţii Sierra Quadrant o depăşesc în mod sistematic. Îi asigur pe toţi bucureştenii că Primăria Capitalei nu va accepta sub nicio formă impunerea unor astfel de măsuri şi că va întreprinde toate demersurile necesare pentru ca livrarea agentului termic să se facă fără probleme. În acest moment, suntem în plin proces de reparaţii şi înlocuire a ţevilor vechi, unele dintre ele chiar de peste 50 de ani”, susţine Firea.

”Ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) de a plăti subvenţia către RADET, creanţele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei, din care 110,3 milioane cu scadenţa de 90 de zile depăşită. În aceste condiţii, vă informăm că SIERRA QUADRANT va convoca Comitetul Creditorilor ELCEN, urmând ca aceştia să decidă dacă ELCEN va sista livrarea agentului termic către RADET”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Sierra Quadrant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *