Ministrul Sănătății constată personal haosul din spitale

Deși sunt alocate sume imense de bani în sistemul de sănătate pentru aparatură și salarii, este necesar ca ministrul sănătății să fie prezent în toate unitățile medicale unde sunt sesizate probleme.

Luni, Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a întâlnit astăzi cu șefii de secție și echipa de conducere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, în urma numeroaselor probleme sesizate public:

„Lipsa de comunicare dintre partea medicală și cea administrativă, lipsa de disciplină si de organizare, proceduri greoaie fac ca această unitate sanitară să țină prima pagina a ziarelor. Au fost cazuri care nu fac cinste acestei zone. Oltenia si locuitorii Craiovei merită un altfel de spital”, a declarat ministrul Sănătății.

De-a lungul timpului, Ministerul Sănătății a trimis mai multe echipe de control la această unitate.

„Am prezentat rezultatele acestor controale în fața șefilor de secție. Am discutat despre programul de oncologie si cardiologie, despre tromboliza. Scopul nostru nu este sa „tăiem capete”, sa schimbam manageri sau directori medicali. Dar vreau ca pacienții de aici să beneficieze de asistență medicală pentru ca merita si pentru ca aici sunt medici foarte bine pregatiti profesional”, a declarat ministrul Sănătății.

În urma discuțiilor, Sorina Pintea a luat decizia ca seful Corpului de Control din cadrul MS sa realizeze impreuna cu o echipa o analiză asupra modului în care trebuie reorganizata unitatea in vederea eficientizării.
Anul acesta, MS a alocat 20 milioane de lei spitalului pentru achiziția de aparatură medicală. Ministrul Sănătății a verificat cum au fost cheltuite aceste fonduri.

” Din pacate executia bugetara la ora aceasta este de doar 10%. Nu este normal ca din 3 aparate Computer Tomograf sa nu funcționeze niciunul. Craiova nu are citostatice care se gasesc in alte orase mai mici deoarece achizițiile nu se fac la timp, termenele de livrare sunt 5 zile in loc de 72 de ore, sunt sincope in aprovizionare fara ca nimeni sa răspundă. Trebuie o analiză si a resursei umane si a modului în care sunt scoase posturile la concurs”, a mai spus ministrul.

Exista si vesti bune. În luna octombrie se va pune în funcțiune aparatura medicală din secția de radioterapie achiziționată prin programul finanțat de Banca Mondială.

Ministrul Sănătății va reveni în Craiova peste o lună.”

Sursa: Ministerul Sănătății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *