Ședință FULGER la PSD. ALDE pune condiții

Liderii PSD din țară se reunesc într-o sedință a Comitetului Executiv al partidului, unde agenda discutiilor include și soarta coaliției de guvernare, în contextul în care partenerii de la ALDE negociază cu ProRomania pentru formarea unei noi alianțe politice.

Premierul Viorica Dancila i-a convocat, pentru luni, la Parlament, pe liderii social-democrati din tara pentru a discuta despre viitorul coalitiei de guvernare cu ALDE, potrivit unui comunicat de presa transmis luni.

Aceasta sedinta are loc in contextul in care ALDE negociaza cu ProRomania pentru formarea unei noi aliante politice. Potrivit unor surse, in ultimele zile, liderul PSD Viorica Dancila a discutat cu presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu despre coalitia de guvernare.

Membrii ALDE s-au aratat nemultumiti de rectificarea bugetara facuta de PSD, si anume realocarea unor sume de la ministere considerate prioritare (Educatie, Sanatate si Transporturi) si taierea investitiilor.

Dupa sedinta de guvern de joi, unde a fost prezentat proiectul rectificarii, vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a transmis ca partidul sau asteapta discutiile din coalitie pentru a vedea ce fel de masuri a identificat ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, pentru rezolvarea situatiei.

Proiectul rectificarii este pe ordinea de zi de luni a sedintei Executivului, pentru adoptare.

Reuniunea Comitetului Executiv PSD este programata sa inceapa de la ora 17:00, dupa sedinta de la Palatul Victoria.

De asemenea, Viorica Dancila si Calin Popescu Tariceanu au vorbit despre posibilitatea unei restructurari guvernamentale dorita de ALDE: reducerea numarului de ministere la 19 si alocarea unui numar „considerabil” de portofolii catre o posibila alianta ALDE-Pro Romania.

Un punct important cu care Dancila si Tariceanu nu au fost de acord este ca fiecare partid si-a anuntat propriul candidat la prezidentiale. Ambii lideri si-au exprimat dorinta pentru un candidat comun al coalitiei la scrutinul din toamna.

Victor Ponta s-a intalnit cu Tariceanu pentru a negocia formarea unei aliante. Varujan Vosganian a declarat ca discutiile au vizat crearea unei forte politice de aproape 70 de parlamentari care sa reconfigureze structura Parlamentului. Insa niciuna dintre parti nu a comunicat vreo decizie pana in acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *