ANUNȚ pentru sute de mii de bucureșteni. Când se redeschide Tramvaiul 41 și podul Grant

Pe şantierele de la podurile Grant şi Ciurel se lucrează la foc automat, mai ales că se apropie termenul de 1 septembrie când trebuie reluată circulaţia tramvaiului 41. Chiar dacă din teren pare greu de crezut că se vor termina lucrările în 5 săptămâni, Primăria Capitalei spune că totul e în grafic.

Dacă în urmă cu 6 luni, la o vizită pe şantierul de la Ciurel, într-o zi obuişnuită de lucru, reporterii MEDIAFAX constatau că acolo nu era picior de muncitor, joi dimineaţă, pe acelaşi şantier, agitaţia era în toi. La foc automat se lucrează şi la consolidarea Podului Grant, iar reprezentanţii STB au precizat, pentru MEDIAFAX, că Primăria Capitalei „a pus biciul” pe muncitorii de la Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje, astfel încât la 1 septembrie fie reluată circulaţia tramvaiului 41.
La o simplă privire de ansamblu pe cele două şantiere, deşi se lucrează intens, este greu de crezut că muncitorii de la STB vor avea timp să monteze înapoi şinele de tramvai, astfel încât la 1 septembrie să poată circula tramvaiul 41.
Cu toate acestea, reprezentanţii PMB spun că lucrările sunt în grafic, dar se discută şi varianta ca muncitorii să lucreze şi noaptea. „La podul Grant continuă lucrările, şi se ia în considerare varianta ca să se introducă lucrul şi noaptea. Dar nu s-a schimbat nimic, rămâne 1 septembrie pentru reluarea circulaţiei tramvaiului pe pod. În ceea ce priveşte podul Ciurel, cam pe la sfârşitul lunii august vor ajunge toate grinzile care trebuie montate peste Şoseaua Virtuţii. Şi aici, programarea a rămas în picioare, adică la 1 septembrie vor fi puse toate grinzile peste pod”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii PMB.
În prezent, circulaţia tramvaiului 41 este întreruptă pentru consolidarea Podului Grant şi pentru montarea grinzilor peste linie, la Podul Ciurel. Podul Grant din Capitală a intrat în reparaţii capitale în această vară, iar lucrările vor dura 24 de luni, cu o investiţie de aproximativ 11 milioane de euro. În ceea ce priveşte nodul rutier de la Virtuţii, care include şi podul peste linia 41, ar trebui să fie finalizat la sfârşitul acestui an.

Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost suspendată, din 29 iunie până pe 1 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor la Podul Ciurel, Podul Grant şi staţia de metrou din Drumul Taberei.

detalii pe mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *