Gestul făcut de Vladimir Putin în onoarea marinarilor morţi în incendiul de la bordul submarinului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acordat vineri onoruri de stat celor 14 marinari care au murit în urma incendiului izbucnit pe submarinul de cercetare din Marea Barentz, ca recunoaştere a ceea ce armata rusă a numit curajul lor remarcabil, potrivit Reuters.

Marinarii au fost ucişi luni, când a izbucnit un incendiu, în timp ce submarinul pe care se aflau efectua o cercetare în adâncul mării în apropiere de Oceanul Arctic, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Lansarea lentă a informaţiilor despre incident din partea Moscovei a generat o serie de comparaţii cu modul opac în care Uniunea Sovietică a gestionat dezastrul de la Cernobîl din 1986 şi un alt accident mortal, respectiv scufundarea din 2000 a submarinului nuclear Kursk, soldat cu 118 victime.

Putin, într-un decret publicat vineri pe site-ul oficial al Kremlinului, a acordat pentru patru dintre marinarii dispăruţi cel mai înalt onor de stat din Rusia – titlul de Erou al Rusiei. El a acordat un alt titlu – Ordinul Curajului – celorlalţi 10.

mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *