Cine este candidatul la prezidenţiale din partea PSD

CEx al PSD se va reuni, miercuri, la Vila Lac 1, de la ora 18.00, în prima şedinţă după Congresul la care a fost aleasă preşedinte al partidului pe Viorica Dăncilă. Surse din formaţiune au declarat, pentru MEDIAFAX că o temă ar putea fi procedura desemnării candidatului la prezidenţiale.

Sursele citate au mai spus că este posibil să fie discuţii şi interimatul pentru funcţia de vicepremier, în contextul în care Viorel Ştefan a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, iar mandatul acestuia începe de luni. PSD a comandat două sondaje de opinie în vederea desemnării prezidenţiabilului. Despre subiect, Viorica Dăncilă a afirmat că ea nu a fost introdusă, în sondaje, la categoria candidaţi la prezindenţiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiţia pentru un mandat la Cotroceni.

Totodată, preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară la Antena 3, întrebată despre o posibilă candidatură pentru un mandat la Cotroceni că mereu preşedintele partidului a fost şi candidatul la prezidenţiale, însă acesta trebuie să fie o „locomotivă” pentru formaţiune. Ea a mai spus că „locomotiva” PSD nu există, iar „pentru mine mai important decât persoana este partidul şi rezultatul pe care îl vom obţine”. Luni însă, premierul a a evitat să dea un răspuns clar referitor la posibilitatea unui candidat unic pentru prezidenţiale din partea PSD-ALDE şi Pro România. Ea s-a rezumat să precizeze că în funcţie de rezultatele la sondaje „vom vedea ce formulă îmbrăţişăm”.
Reacţia liderului PSD vine după ce preşedintele ALE Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că, după părerea sa, cea mai bună soluţie la alegerile prezidenţiale este un candidat unic din partea PSD – ALDE – Pro România, propunere anunţată de Victor Ponta.

La Congresul extraordinar de sâmbătă, social-democraţii au aprobat şi modificarea statului. Una dintre schimbări face referire la desemnarea prezidenţiabilului, în sensul în care acesta va fi desemnat de Congres.

mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *