Papa Francisc a rostit Tatăl nostru în Catedrala Neamului, Suveranul a fost aplaudat de pelerini

Papa Francisc a intrat în cea de-a doua parte a vizitei sale în România, după primirea oficială şi un prim discurs ţinut la palatul Cotroceni. Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”. Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc. Duminică, vizita se va încheia pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, unde pontiful va beatifica şapte episcopi greco-catolici martiri.
UPDATE 17.20 Papa Francisc ţine un discurs în italiană în faţa unui public numeros din Catedrala neamului
UPDATE 17.00 Papa Francisc a ajuns la Catedrala Neamului şi este primit cu flori şi pâine. El asistă la slujba ortodoxă, iar Patriarhul i-a dat o icoană a Sf. Andrei, ocrotitorul românilor

Papa Francisc, la Catedrala Mântuirii: Hristos a înviat! /Suveranul a fost aplaudat de pelerini

Papa Francisc a fost aplaudat de pelerini atunci când a ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului, Suveranul Pontif fiind, de asemenea, întâmpinat şi cu pâine şi sare. Papa Francisc a salutat pelerinii cu „Hristos a înviat!”.

Suveranul Pontif a fost aplaudat de pelerini la sosirea la Catedrala Mântuirii Neamului. Papa Francisc a salutat cu „Hristos a înviat!”.

Papa Francisc a fost aşteptat, la Catedrală, de preşedintele Klaus Iohannis, de principesa Margareta şi principele Radu, de premierul Viorica Dăncilă, de miniştrii Ana Birchall, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu, Călin Popescu Tăriceanu, de fostul premier Victor Ponta şi de Ludovic Orban.

Întrevederea cu reprezentanţii Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei şi a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” şi cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru.

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.

UPDATE: Papa Francisc s-a urcat din nou în Loganul albastru, cu care a venit de la aeroport. El a urcat în faţă, lângă şofer, şi are geamul coborât pentru a saluta lumea care vrea să-l vadă. Delegaţia a plecat spre Catedrala Mântuirii Neamului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *