Cuc nu-și dezactivează UBER

Ministerul Transporturilor a ajuns la o înțelegere cu Uber, Bolt și Clever. Proiectul de OUG ar urma să fie pus în dezbatere publică astăzi.

“Am avut astăzi o nouă întâlnire la Ministerul Transporturilor cu grupul de lucru pentru reglementarea serviciilor ridesharing. Guvernul a promis că va pune în dezbatere publică astăzi un proiect de OUG în acest sens. Am ajuns la un consens privind o parte din propunerile pe care le-am făcut”, a declarat după discuțiile de la MT, Cătălin Codreanu, președintele Asociației Coaliția pentru Economia Digitală, care reprezintă interesele Uber, Bolt și Clever, citat de g4media.ro.

Potrivit unui comunicat al Clever Taxi, printre prevederile agreate astăzi cu privire la transportul alternativ și cuprinse în proiectul de ordonanță de urgență se află următoarele:
● Toți șoferii trebuie să fie autorizați pentru transport alternativ, să dețină cazier judiciar, avize medicale și psihologice, să dețină atestat de conducător auto profesionist, să plătească asigurări și să dețină o casă de marcat pentru tranzacțiile efectuate cu plata în numerar;
● Toate aplicațiile de transport alternativ trebuie să fie autorizate de către Ministerul Comunicațiilor și să achite o taxă anuală calculată în funcție de numărul de mașini înrolate;
● Autoturismele care desfășoară transport alternativ trebuie autorizate de către Autoritatea Rutieră Română (ARR) și să respecte standarde de vechime.

detalii pe g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *