Anunț pentru toți bugetarii! Vouchere de vacanţă 2019 anulează alte bonsuri

Conform Legii nr. 165/2018, acordarea voucherelor de vacanţă exclude posibilitatea pentru salariaţi de a beneficia, în cursul unui an fiscal, şi de primă de vacanţă sau de bilete de odihnă.

Voucherele de vacanţă vor fi acordate până la sfârşitul anului 2020, dar în baza altui act normativ, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind  voucherele de vacanţă. În 2019 şi 2020, bugetarii vor putea primi câte un voucher de vacanţă de 1.450 de lei pe care să-l folosească la vacanţele din ţară.

Voucherele de vacanţă au o valoare de maximum şase salarii de bază minime brute pe ţară, iar valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanţă pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei.

Voucherele de vacanță se pot acorda într-una sau cel mult două tranșe, în funcție de dorința angajatului. Voucherele pot fi folosite pentru plata cheltuielilor legate de servicii turistice, de cazare, de masă și/sau de recuperare a capacității de muncă, dar și pentru acoperirea unor servicii de călătorie sau de divertisment, dacă acestea sunt incluse într-un pachet turistic.

Voucherele de vacanță au perioada de valabilitate de un an de la data la care a fost emis, iar la plata serviciilor de turism cu ajutorul acestora, nu se primește rest. Pe de altă parte, dacă valoarea serviciilor primite depășește valoarea voucherelor, beneficiarul acestora trebuie să plătească diferența unităților turistice.

romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *