Iohannis: PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și, folosindu-se de o retorică anti-europeană, încercă să inducă oamenilor teama față de valorile uniunii.

„A fi bun român și patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles-ul”, a spus Klaus Iohannis, care a completat că „dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza cărora a fost creata UE, sa ataci instituţii care îţi critica derapajele, apoi să ceri votul oamenilor pentru a-ţi trimite oamenii la instituţii europene”.

„PNL are o vocație europeană și are tradiția apărării democrației românești încă de la înființarea sa și așa va rămâne. Dragi liberali, nu uitați nici un momet prețioasa moștenire de la cei care au plătit de multe ori cu viața. Acest moment crucial este mult prea important pentru viitorul UE și al țării noasre pentru a nu vă dedica energia destinului occidental al națiunii. (…) Scrutinul din 26 mai capătă o importanță deosebită. Este un moment cu o importantă valență civică. Absenteismul înseamnă să le permitem altora să hotărască în locul nostru. Voi, lideri regionali și locali, sunteți interfața directă cu oamenii și vă îndemn să le transmiteți aceste lucruri cetățenilor. Votul este în definitiv cea mai bună formă de răspuns și sancțiune la discursul populist, eurosceptic și demagogic, care a devenit virulent în Europa dar și în România.

Observăm că unele partide și mă refer la PSD au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și folosindu-se de o retorică anti-europeană încercă să inducă oamenilor teama față de valorile uniunii. Este modul cinic și iresponsabil de a face politică”, a mai spus şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *