Update: Muzeul Holocaustului, între cârciumile din Centrul Capitalei. Primarul sectorului 6 explică de ce nu s-a aprobat proiectul

Se amână înființarea Muzeului Holocaustului și Istoriei Evreilor în București.

Consilierii Generali au repins în cadrul ședintei, proiectul de hotărâre prin care imobilului situat în str. Lipscani nr. 18 – 20, sector 3, ar putea fi dat în administrare Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în vederea realizării unui Muzeu de Istorie a Evreilor din România.

“Dreptul de administrare se acordă în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, dar numai la data obţinerii avizului Ministerului Culturii prevăzut de Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice”, era prevăzut pe ordinea de zi a ședinței CGMB.

Imobilul situat pe str. Lipscani nr. 18-20, Sector 3 este situat în Centrul Vechi al Capitalei, în apropiere de mai multe cluburi, terase si restaurante.

Primarul Sectorului 6 și președintele PSD București, Gabriel Mutu spune că proiectul de hotărâre prin care o clădire aflată în administrarea municipalității să fie trasferată Institutului Național pentru Studierea Holocaustului ”Elie Wiesel” avea nevoie pentru aprobare de două treimi din votul consilierilor generali ai Municipiului București.

„Partidul Social Democrat susține acest proiect, de amenajare a muzeului în Capitală, un loc al cunoașterii istoriei holocaustului. Faptul că o parte a colegilor consilieri generali nu a dorit să înțeleagă importanța acestui proiect va atrage consecințele impuse prin statutul partidului. Îmi doresc să acordăm, prin vot legal, darea în administrare a unui imobil pentru acest muzeu și voi propune, prin vocea liderului consilierilor generali introducerea acestui proiect pe următoarea ordine de zi a ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București.

Primăria Municipiului București dispune de spații prin care poate fi pus în valoare patrimoniul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel” și nu există niciun argument viabil pentru care să ne opunem amenajării unui astfel de spațiu”, a scris Gabriel Mutu, pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *