Avertizare meteo: Ninsori, ploi şi vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea în jumătate de ţară. Sunt aşteptate precipitații în general moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Meteorologii avertizează că intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în Moldova și Transilvania, rafalele vor atinge 60…70 km/h.
INFORMARE METEOROLOGICĂ, valabilitate: 11 martie, ora 21 – 12 martie, ora 11
Începând de luni seara în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi precipitații, care vor depăși 10 l/mp și local 15…20 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, dar temporar și pe arii relativ restrânse și sub formă de ninsoare. În regiunile sudice și sud-estice, local vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe litoral de până la 60…70 km/h.
În Carpații Meridionali și de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Temporar vântul va avea viteze de 50…60 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m de peste 70 km/h, zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *