Când ar putea afla Kovesi dacă preia funcția de procuror-șef european

Eurodeputatul Cristian Preda a afirmat că Parlamentul European ar putea să dea votul pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european în sesiunea din 26-28 martie.

Negociatorii Parlamentului European vor merge la discuţiile cu preşedinţia finlandeză a UE (care urmează după România) cu un singur nume, iar negocierea se va încheia probabil într-o singură întâlnire. „Mâine, conferinţa preşedinţilor, respectiv liderii grupurilor politice, vor valida echipa de negociere a Parlamentului European (PE), adică cei doi preşedinţi ai comisiilor LIBE şi CONT.

Aceşti doi negociatori vor întâlni viitoarea preşedinţie, cea finlandeză. Cum e un singur nume şi cum e de aşteptat ca Guvernul finlandez să spună OK, pentru că este un susţinător al luptei anticorupţie, probabil că într-o singură şedinţă se va rezolva. Prin urmare, în viitoarea sesiune a Parlamentului European, din 26-28 martie, se va da şi votul”, a precizat Cristian Preda, citat de news.ro
Eurodeputatul a explicat că PE nu şi-a propus să meargă la negociere cu un calasament. „Noi selectăm şi ne ducem cu acest nume (Laura Codruţa Kovesi – n.r.)”, a subliniat Preda, acuzând Guvernul român de rea intenţie atunci când a provocat un vot anticipat în Consiliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *