Gabriela Firea “spală” Societatea de Transport București

Autorităţile administraţiei publice locale nu pot avea calitatea de acţionar în societăţile comerciale rezultate din reorganizarea regiilor autonome, arată judecătorii Curţii Constituţionale în motivarea deciziei prin care au admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind actul normativ referitor la reorganizarea unităţilor economice de stat ca regii autonome şi societăţi comerciale. Primăria Capitalei spune că această decizie nu se aplică și Societății de Transport Bucuresti SA.

”Societatea de Transport Bucuresti SA a fost înființată prin reorganizarea fostei Regii Autonome de Transport București, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 55/ 22.02.2018, adoptată cu votul a peste două treimi din numărul total al consilierilor municipali.
În ceea ce privește motivarea Curții Constituționale a României, invocată în articol, pentru Societatea de Transport Bucuresti SA nu se poate aplica Decizia prin care s-a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind actul normativ referitor la reorganizarea unităţilor economice de stat ca regii autonome şi societăţi comerciale, întrucât acționarii STB SA sunt Municipiul București, prin Consiliul general, și Județul Ilfov, prin Consiliul Județean.
În plus, Hotărârea CGMB de înființare a Societatii de Transport SA, prin reorganizarea fostei RATB, nu a făcut obiectul vreunei hotărâri a instanței de anulare a unor hotărâri adoptate în anul 2017 de Consiliul General al Municipiului București, care vizau înființarea a 22 de noi companii.
Societatea de Transport Bucuresti SA este considerată o companie veche, nu una nou înființată. STB SA figurează la Oficiul Național al Registrului Comerțului ca fiind o companie în funcțiune încă din anul 1990, fiind înființată sub denumirea RATB-RA, prin Decizia nr.1179 a Primăriei Municipiului Bucureșt. Informațiile apărute în presa au fost preluate și distruibuite pe pagina personală de Facebook a domnului Gabriel Dumitraşcu, actualmente candidat PNL la primărie”, conform stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *