Ce detalii a dat ministrul Bădădălu despre un contract semnat de șefii Transgaz

Ministrul Economiei Niculae Bădălău urmărește realizarea proiectelor de infrastructură în sectorul gazelor naturale, pentru a crește siguranța livrărilor de gaze și reducerea dependența energetică, prin diversificarea surselor și a rutelor de aprovizionare.

„Faptul că ieri au fost semnate două contracte de finanțare între Transgaz și Banca Europeană de Investiții, în valoare totală de 138 de milioane de euro, reprezintă o premisă solidă că proiectele strategice în domeniul infrastructurii energetice vor fi realizate în termenele stabilite.
Mă refer la noua conductă de transport, ce va conecta resursele de gaze naturale ale României de la țărmul Mării Negre, atât cu rețeaua națională de transport gaze naturale cât și cu coridorul BRUA – conducta Tuzla – Podișor -, precum și la proiectul de interconectare Ungheni – Chișinău.
Sunt două proiecte majore care vor contribui la creșterea securității aprovizionării cu gaze naturale în România și Uniunea Europeană și la garantarea aprovizionării cu gaze naturale a consumatorilor interni și din regiune”, a scris Niculae Bădălău pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *