Finanțare de mii de euro pentru demnitarii cazați în Capitală

Astăzi, Guvernul urmează să aprobe sumele maxime pe care le pot primi pentru chirie membrii Guvernului care nu locuiesc în Capitală.

În fiecare an, Executivul stabilește prin hotărâre care este plafonul maxim pentru decontarea cheltuielilor cu cazarea, conform romaniatv.net. Viceprim-miniștrii, miniștrii, miniștrii delegați și persoanele care ocupă funcții asimilate celei de ministru, care nu dețin imobile cu destinația de locuințe în București, beneficiază, pe durata mandatului, în limita unui plafon maxim anual de 55.000 de lei (aproape 4.500 de lei/lună), de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosința imobilelor RAAPPS, potrivit actelor normative care se află pe masa Guvernului.

La rândul lor, secretarii de stat și persoanele care ocupă funcții asimilate celei de secretar de stat, care nu dețin imobile cu destinația de locuințe în București, beneficiază, pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcție, în limita unui plafon maxim de 14.000 de lei (peste 4.600 de lei/lună), de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosința imobilelor RAAPPS.
Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *