Îngrijorător! Anunțul ministrului Educației privind analfabetismul funcțional

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a revinit asupra declaraţiei potrivit căreia elevii de la clasele primare vor putea fi lăsaţi repetenţi.

Potrivit ministrului Educaţiei, noua lege a educaţiei va cuprinde prevederi cu privire la felul în care va fi redus analfabetismul funcţional şi la modul în care elevii pot recupera ceea ce nu au învăţat în timpul anului şcolar.
„Eu am pus o întrebare „Oare de ce am ajuns să avem copii care nu reuşesc să ia note de trecere la sfârşitul clasei a VIII-a? Oare pentru că i-am lăsat să trecă fără să-i învăţăm nimic? Oare de ce avem copii care la sfârşitul celor patru clase nu ştiu să scrie şi să citească?” şi toată lumea a tras concluzia că Andronescu vrea să îi lăsăm repetenţi. Şcoala nu este a lui Andronescu. Sunt mai multe idei pe care le vom propune în noua lege prin care să-i responsabilizăm pe profesori şi pe învăţători”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru HotNews.ro. Ministrul Educaţiei spune că pentru fiecare etapă şcolară va propune o soluţie astfel încât elevii să recupereze ceea ce nu au învăţat la timp. „Avem 40% analfabetism funcţional şi nu putem lăsa aşa acest lucru. În noua lege vom propune mai multe idei care vor fi supuse dezbaterii publice şi apoi vor intra în Parlament. Pentru fiecare etapă şcolară găsim o soluţie astfel încât copilul să facă achiziţiile etapei şcolare în care se află. Poate vara îi vom chema pe cei care nu ştiu să scrie şi să citească să recupereze”, a spus mai Ecaterina Andronescu.
Duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizate, Ecaterina Andronescu a spus că ar trebui revenit asupra prevederii potrivit căreia până în clasa a III-a învăţătorii nu-i pot lăsa repetenţi pe elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *