Scenariu apocaliptic! Coaliția de guvernare PSD-ALDE a stabilit candidatul pentru prezidențiale

Conform digi24.ro, Liviu Dragnea e alesul social-democraţilor pentru prezidenţiale, dar se lasă rugat în partid.

PSD a lansat un sondaj naţional să afle care profilul candidatului pentru Palatul Cotroceni, dar şi intenţia de vot pentru europarlamentare. Rezultatele urmează să fie analizate în şedinţa Coaliţiei din februarie. Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD: „Din foarte multe discuţii pe care le-am avut cu colegii de la ALDE se doreşte în teritoriu o bătălie politică comună pe care să o ducem pentru a pregăti alegerile prezidenţiale împreună”, spune Zetea citat de digi24.ro.
Partenerii de guvernare se lasă însă greu.
Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE: „Nu am auzit de această varianta până acum. În momentul de faţă se merge către o participare separată pentru aceste alegeri.” Bătălia pentru prezidenţiale este cea mai dură dintre ele. Liviu Dragnea menţine suspansul în partid în privinţa intenţiei sale de a candida pentru cea mai înaltă funcţie în stat, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu e hotărât şi vrea şi sprijinul social-democraţilor pentru bătălia de la sfârşitul anului. Codrin Ştefănescu susţine că PSD îşi va anunţa oficial candidatul la prezidenţiale după ce va câştiga europarlamentarele. Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui: „Dacă domnul Dragnea va dori să candideze, sigur că e opţiunea cu şanse exclusive”. Şerban Valeca, vicepreşedinte PSD: „În principiu, partidul vrea să aibă candidat propriu. Acum vom vedea cum vor ieşi toate măsurătorile”.
Cei de la ALDE nu vor să renunţe însă la candidatul lor.
Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE: „Toate sondajele care au fost făcute în prezent îl dau pe Călin Popescu Tăriceanu în postura unui favorit în această cursă prezidenţială”. Foşti lideri influenţi în PSD, Victor Ponta şi Adrian Ţuţuianu îl dau pe Liviu Dragnea drept candidat sigur la prezidenţiale.

detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *