Rovinietă: În cât timp se șterge amenda

Șoferii care utilizează drumurile naționale, europene sau autostrăzi, sunt obligați să achite o taxă, denumită rovinietă.

Avocatnet.ro, prezentă o serie de informații importante despre rovinietă, inclusiv tarifele din 2019 pentru utilizarea rețelei de drumuri din România și unde sunt amplasate camerele video pentru identificarea celor care circulă fără o rovinietă valabilă.
Nivelul tarifului de utilizare a drumurilor naționale a rămas neschimbat pe parcursul anului ce s-a încheiat recent, ceea ce înseamnă că, în 2019, șoferii vor plăti aceleași taxe de drum ca până acum.
Conducătorii auto care circulă cu mașina pe drumurile din România fără a deține o vinietă valabilă pot fi surprinși de una din cele peste 70 de camere utilizate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și amplasate pe mai multe drumuri naționale.
Potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, obligatorie din mai 2018, în cazul unei mașini care vândute, noul proprietar este cel care trebuie amendat pentru circularea pe drumurile publice fără rovinietă valabilă, nu vechiul deținător.
Amenzile pentru circularea cu o mașină pentru care nu există o rovinietă valabilă se prescriu în patru luni.

avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *