Mihai Barbu anunță când vor începe lucrările la Magistrala 6 de metrou

Foto: facebook.com/metrorexoficial.ro

Lucrările la magistrala de metrou 1 Mai – Aeroportul Otopeni vor începe curând, în condiţiile în care un singur aviz de utilităţi mai trebuie obţinut de la Primăria Capitalei, a declarat Mihai Barbu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Metrorex, potrivit Agerpres.

„Lucrările vor începe cât de curând posibil. Mai este de obţinut un singur aviz, un aviz de utilităţi de la Primăria Capitalei, pentru coordonarea utilităţilor, şi apoi pot începe lucrările pentru construcţia metroului pe tronsonul Tokyo, adică Mall Băneasa – 1 Mai (secţiunea de sud – n. r.). Lucrările vor începe de undeva dintr-o parcare din spatele magazinului Ikea, zona comercială Băneasa. Un utilaj a ajuns deja în Bucureşti. El este demontat, urmează să se monteze acolo de unde începe foratul şi apoi va trebui să ajungă şi al doilea utilaj de foraj, care va începe imediat după ce primul sapă o lungime de 200 metri – aşa ne-a spus constructorul, asta vă spun şi eu dumneavoastră – şi vor merge în paralel cele două tunele până la staţia 1 Mai”, a susţinut Barbu, care a participat la deschiderea Summitului Zilelor Feroviare, organizat de Club Feroviar, în parteneriat media cu Agerpres, Jurnalul de Afaceri şi Railway.

Potrivit acestuia, partea de execuţie de structură, conform contractului, trebuie să dureze 36 de luni.

„Apoi urmează partea de arhitectură şi apoi achiziţia de trenuri, toate procedurile fiind în derulare la această oră. Va fi o altă procedură şi un alt contract pentru lucrările de arhitectură”, a spus preşedintele CA al Metrorex.

Întrebat dacă există o dată estimativă pentru începerea lucrărilor, Mihai Barbu a dat asigurări că avizul de la Primăria Bucureşti va fi dat foarte curând.

„Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat pentru execuţie. Trebuie să înceapă, după ce obţin toate avizele. Ei ne-au spus că îl vor lua foarte curând, dar ceea ce este important de spus: cadrul legislativ s-a îmbunătăţit, autorizaţia de construire o eliberează acum Ministerul Transporturilor, ceea ce se va întâmpla foarte repede. Deci, imediat după obţinerea avizului, obţin autorizaţia de construire şi pot începe lucrările de structură”, a explicat el.

Secţiunea de sud va avea următoarele staţii: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *