Pod căzut peste calea ferată, în județul Brașov

Foto: brasovmetropolitan.ro

O grindă dintr-un pasaj rutier s-a prăbușit peste calea ferată joi după amiază, fapt care a afectat circulația feroviară între Brașov și Sfântu Gheorghe. Inițial, circulația trenurilor a fost oprită, iar apoi s-a reluat cu tracțiune diesel, relatează Clubferoviar.ro.

O parte din pasajul rutier Prejmer a căzut. O parte de pe DN 10, spre Prejmer a căzut joi după-amiază, blocând traficul feroviar spre Sfântul Gheorghe, a informat inițial site-ul Brașov Metropolitan.

Pasajul este în șantier, iar Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a impus deja de mai multe zile, restricții de tonaj. Aceste restricții nu au fost însă respectate, mai ales în condițiile în care Poliția Rutieră nu a asigurat un echipaj permanent în zonă.

Incidentul a afectat și circulația pe calea ferată de dedesubt, acolo unde a căzut una dintre grinzile de beton.

„La fața locului au acționat echipele CNAIR, pasajul respectiv fiind in administrarea companiei de drumuri.

Din punct de vedere al traficului feroviar, menționez faptul că, începând cu ora 18.55 s- a reluat circulația feroviară, cu tracțiune Diesel, pe relația Hărman – Prejmer.

Trenurile care circulă dublate cu locomotivă Diesel între Hărman și Prejmer sunt următoarele:  4513,  1646 și 12406.

Echipele feroviare de intervenție ale SRCF Brașov vor acționa în zona respectivă, într o fereastră de grafic, pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact, astfel încât să fie restabilită circulația în condiții normale de trafic”, a declarat purtătorul de cuvânt CFR, Oana Brânzan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *