Video! Emisiunea Drumurile Noastre B1 TV-„Urzeala Tronurilor la Transporturi”

A început războiul în Ministerul Transporturilor, denaturat, în mod natural, în favoarea conducerii CFR Călători și a căpușelor din sistemul feroviar. Mai exact, CFR Călători face scandal și evită să-și plătească obligațiile legale pentru ca, aparent, în spatele lor, unii operatori feroviari privați să-și facă jocurile.

E supărare mare pe holurile Ministerului Transporturilor, în special la CFR Călători, vedem blatul pe care l-au făcut și la aeroport. CFR Călători întârzie plata la TUI dar plătește facturile integral la unii furnizori privați. Ne plângem că trenurile au întârzieri și merg încet, dar operatorii refuză să plătească către CFR obligațiile din care se pot face reparațiile necesare. Licitațiile pentru modernizările de vagoane și locomotive pregătite de CFR Călători și finanțate prin PNRR, în loc să aducă plus valoare cetățenilor români (calitate, scăderea costurilor, accesibilitate etc) sunt reașezate pentru a fi pe chipul și asemănarea vechilor licitații ale CFR (cu țintă precisă + tehnologii ale anilor 1990 max 2000).

Este foarte mare supărare între băieții deștepți din feroviar. Se pregătește un contract de servicii pe 10 ani cu mers de tren predictibil, cu investiții agreate în prealabil de statul român, care dă peste cap dorința unora de a crește haotic pe spatele banului public și cu vehicule care nu mai pot circula în Vest. Conducerea Ministerului Transporturilor deranjează căpușele sistemului feroviar, nasol.


Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunța că vrea să dea în folosinţă o nouă linie de tren metropolitan pe traseul Gara de Nord – Pipera – Gara Obor. Vorbim despre zona Pod Dna Ghica – Corelare cu viitoarea linie de tramvai Petricani – Dna Ghica – Pantelimon, Fundeni / Dobroești, zona barierei Andronache (Stefănești), Pipera Petricani, Gara Băneasa, zona Monitorului Oficial (corelare cu stația de metrou M6) și Gara de Vest.


Vinerea trecută, CFR Călători, păstorită de Traian Preoteasa, a avut grijă să-și bată joc, încă odată, de români. Vorbim despre trenul care trebuia să ajungă la Budapesta, un vagon fiind abandonat, la granița României cu Ungaria.

Invitați:

  • Iulică Mântescu – lider de sindicat CFR Marfa
  • Adrian Bărbulescu- jurnalist Club Feroviar
  • Alexandru Popescu-student – telefon

foto: g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *