Tanczos Barna: Nu avem în vedere intervenții pe centralele de apartament deja instalate

Implementarea măsurii de interzicere a centralelor individuale de apartament în blocurile noi se va face gradual, nu de azi pe mâine, pentru că sunt foarte multe investiţii deja pornite, autorizate, gândite, proiectate, aflate în execuţie, a declarat într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

„Vom propune interzicerea centralelor în blocurile noi. Nu avem în vedere intervenții pe centralele individuale de apartament deja instalate. Vom propune o limitare a acestor soluții individuale doar în construcțiile noi”, a explicat ministrul într-o conferință de presă.

„Vom propune un proiect de lege, vom analiza în coaliție și în Guvern proiectul Ministerului Mediului. Dacă va exista disponibilitate de aprobare prin ordonanță de urgență, se va aproba prin OUG, dacă nu, se va trimite în Parlament. Implementarea trebuie să fie una graduală, nu de azi pe mâine, pentru că sunt foarte multe investiții deja pornite, autorizate, gândite, proiectate, aflate în execuție pe metodele vechi. Acolo retroactiv nu poate să intervină legiuitorul în niciun caz”, a spus Tanczos Barna.

„Dar pentru viitor trebuie să facem un prim pas de normalizare a acestor chestiuni de urbanism, în primul rând”, a adăugat el.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *