TVR1 Raed Arafat: În România nu este o relaxare vastă, sunt niște reguli foarte clare

Raed Arafat face declaratii de presa la Palatul Victoria, miercuri, 7 august 2019. Inquam Photos / Alexandru Busca

Șeful Departamentului pentru situații de Urgență, Raed Arafat, invitatul lui Claudiu Lucaci la Tema Zilei de la TVR1, a declarat luni seara că în România nu este vorba despre o relaxare vastă în acest moment, în contextul pandemiei, ci sunt situații în care regulile nu sunt respectate.

„În România nu este o relaxare vastă au largă. Sunt niște reguli foarte clare, dar nu întotdeauna regulile sunt respectate. Masca nu este eliminată. Este cea mai importantă măsură de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transport, în trenuri, în autobuze, în autocare – este obligatorie. Auzim din ce în ce mai des oameni care se plâng că în timpul deplasării oamenii nu poartă masca. Asta nu este relaxare, asta este încălcare a regulilor. Apoi, noi am pus niște praguri, care, dacă se ating aceste praguri, începe să se dea înapoi cu măsurile, la nivelul anterior”, a declarat Raed Arafat la Tema Zilei.

Arafat a subliniat că sunt două măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a se proteja de boală sau o formă gravă a bolii: purtarea măștii și vaccinarea.

detalii pe tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *