Un ofițer și mai mulți agenți de poliție rutieră din Botoșani au fost reținuți pentru luare de mită

Procurorii DNA au dispus reţinerea a 11 persoane, în dosarul care vizează suspiciuni de corupţie la Poliţia Rutieră Botoşani. Între inculpaţi sunt un ofiţer şi zece agenţi. De asemenea, şase agenţi au fost plasaţi sub control judiciar. 

„În perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpaţi, poliţişti în cadrul IPJ Botoşani – Serviciul Rutier, inclusiv ofiţerul de poliţie, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei şi 100 euro de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier”, se precizează în comunicatul DNA.

De asemenea, procurorii anticorupţie precizează că, „în perioada 31 martie 2019 – 9 iulie 2020, ofiţerul Florin Eduard Iacob, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, declaraţii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect punerea în circulaţie sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice, deschis faţă de inculpatul persoană fizică, reţinut în prezenta cauză”.

Prin aceste demersuri, ofiţerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia şi emiterea unei soluţii procedurale de netrimitere în judecată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *