Universitatea Craiova a câștigat Cupa României 2021

Foto: facebook.com/UCVOficial

CS Universitatea Craiova a cucerit a doua Cupă a României din ultimele 3 ediții! Oltenii au învins-o în finală pe Astra, 3-2 după reprizele de prelungiri (1-1 în timpul regulamentar).

Universitatea, deşi era mare favorită, după retrogradarea Astrei în Liga a II-a, a dominat jocul, dar nu a reuşit să se impună, echipa din Giurgiu crescând treptat în joc, iar în prelungiri condus chiar pe tabelă. Dan Nistor a fost omul meciului, reuşind un gol, într-un moment în care echipa sa era condusă, şi două pase de gol.

La primul meci de fotbal cu spectatori din România după debutul pandemiei (25% din capacitatea stadionului ”Ilie Oană”, circa 3.700 de spectatori), Universitatea a reuşit să deschidă scorul prin Andrei Ivan (14), care a trimis peste portarul Mihai Popa, după o lansare genială a lui Dan Nistor.

Astra a reuşit egalarea la scurt timp (17), prin Valerică Găman, dintr-un penalty acordat eronat de arbitrul Horaţiu Feşnic, după un fault comis de Marius Constantin la Albert Stahl, însă în afara careului.

Craiovenii au controlat jocul şi au avut câteva ocazii bune de gol, dar Popa a scos şuturile lui Alexandru Cîmpanu (22, 23) şi Marius Constantin (23).

Universitatea a avut şi după pauză oportunităţi, dar Mateiu a reluat imprecis din 6 metri (55), apoi Marius Constantin a reluat în coechipierul său Mateiu (56). Ivan a şutat în plasa laterală (79), iar Alexandru Cicâldău a trimis pe lângă din lovitură liberă de la 22 de metri (87).

Astra putea decide soarta trofeului în min. 88, când Mirko Pigliacelli s-a opus şutului expediat de Dario Canadjija de la 26 de metri (88). Bălaşa a ratat şi el o situaţie bună (90), trimiţând imprecis cu capul din 5 metri.

Astra a intrat mai bine în prelungiri şi a marcat prin francezul Yann Boe-Kane (93), cu capul, după mingea respinsă de Pigliacelli la şutul lui Valentin Gheorghe.

Universitatea a egalat graţie lui Dan Nistor, cu un şut splendid de la 26 de metri (100). Tot Nistor a fost şi la originea golului victoriei, centrând din lovitură liberă în min. 113, iar Vladimir Screciu a înscris cu capul, profitând de ieşirea greşită a portarului Popa.

Astra a încercat să trimită meciul la loviturile de departajare, dar şutul lui Valentin Gheorghe (117), de la 18 metri, a fost prins de Pigliacelli, Bălaşa a repins şutul lui şut Dragoş Gheorghe (120+2), iar Pigliacelli a salvat golul la ultima ocazie, şutul lui Balaure (120+2).

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *