ATENȚIE! Reguli noi în magazinele din București

Magazinele s-au închis de câteva ore în cele mai mari oraşe ale ţării dar lumea se așteaptă la și mai multă aglomeraţie în săptămânile viitoare, în apropierea Paștelui. În București, Prefectura a convenit un ghid de bune practici împreună cu organizaţiile patronale ale magazinelor şi asociaţiile comercianţilor, potrivit tvr.ro.

Ghidul propune câteva soluții pentru magazinele din București și anume limitarea numărului de clienți în funcție de coșurile și cărucioarele de cumpărături disponibile, dar și contorizarea automată sau manuală a clienților la intrare.

De asemenea, magazinele ar trebui să afișeze numărul maxim de clienți care își pot face cumpărăturile simultan în acel loc. Comercianţii nu sunt obligaţi să aplice recomandările, însă trebuie să aloce fiecărui client câte 7 metri pătraţi în cazul magazinelor mari şi distanţarea de 2 metri în cazul magazinelor mici şi mijlocii. Aşa prevede legea.

Alin Stoica, prefectul Municipiului Bucureşti: El rămâne valabil pe toată durata cât rata de infectare este mare, cel puțin peste 4, dar evident că fiind un ghid de bune practici poate fi aplicat ori de câte ori un comerciant simte nevoia să se protejeze împotriva aglomerărilor. George Bădescu, director executiv Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România: Noi, bineînţeles, vom încerca să facem tot ceea ce depinde de noi, însă rămânem la părerea că practic acest gen de recomandări şi aceste recomandări în contextul actual în care intervalul în care este permis accesul în magazine s-a micşorat considerabil va fi greu de susţinut pe o perioadă mai lungă.

detalii pe stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *