RECORDUL Bechtel a picat! Autostrada de 34 milioane de euro/km în România

După 17 ani în care s-au plătit peste 22 milione de euro/km pentru pentru construcția a 54 km din autostrada Transilvania, Ministerul Transporturilor anunță că pentru lotul 4 din autostrada Sibiu-Pitești, în apropiere de Curtea de Argeș, decontează aproximativ 34 milioane de euro pentru un km de autostradă. Mai exact, construcția a circa 10 km de din autostrada Sibiu-Pitești costră circa 340 milioane de euro, fără TVA.

Oficialii CNAIR anunță că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești, Tigveni – Curtea de Argeș. „Ofertantul desemnat câștigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1.678.873.121,77 Lei fără TVA. Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrarilor. Perioada de garanție a acestora este de 10 ani”, potrivit CNAIR.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru „Autostrada Sibiu – Pitești, Sectiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”, în lungime de 9,86 km, în conformitate cu prevederile contractului de proiectare și execuție. În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată, astfel:

Construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de m., dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 de m.
Construirea unui Tunel în lungime de 1350 de m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.
În perioada următoare, după îndeplinirea termenelor legale privind formularea contestațiilor, precum și după soluționarea eventualelor contestații/ plângeri formulate în cadrul prezentei proceduri de atribuire, ofertantul câștigător va fi invitat la sediul CNAIR S.A pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia, conform CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *