Peste 5,6 milioane de euro pentru cea mai așteptată autostradă din România

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere decontează facturi pentru primii km din autostrada Sibiu-Pitești.

Conform datelor Registrului Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată al Companiei Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Porr Construct primește 26,35 milioane de lei pentru proiectarea și execuția lotului 1 din autostrada Sibiu-Pitești. Oficialii Ministerului Transporturilor au anunțat că cei aproximativ 13 km de autostradă s-ar putea finaliza la sfârșitul anului viitor.

În data de 14 aprilie 2019 CNAIR a semnat contractul de proiectare și execuție pentru secțiunea 1, Sibiu – Boița, în lungime de 13,17 km.
Autostrada Sibiu-Pitești- lotul 5 Pitești-Curtea de Argeș – 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje și 3 noduri rutiere. Traseul lotului 5 din autostrada Sibiu-Pitești, în lungime de 30,35 km începe în zona localităţii Curtea de Arges și contiuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești.
Viteza de proiectare pentru cei puțin peste 30 km de autostradă este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lătime. Principalele lucrări constau în construcția a 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje, 3 noduri rutiere, un spațiu de servicii, un centru de întreținere și coordonare, o parcare de scurtă durată.

Contractul pentru acest tronson a fost semnat în luna iunie cu constructorul italian Astaldi și prevede 12 luni perioadă de proiectare și 48 de luni de execuție.
Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție pentru Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș este în perioada de atribuire. Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi este împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *