Auchan România, împreună cu alte companii private partenere, realizează al doilea centru de spitalizare pentru pentru persoane noncritice

După succesul incredibil obținut în realizarea primei unități pre-spitalicești de Suport Medical pentru persoane noncritice infectate cu COVID-19 din București, Auchan România recidivează la Cluj Napoca!

Energicul management local clujean și central al Auchan Romania împreună cu inimoșii lor colegi din toate departamentele, cu acordul generos al acționariatului, alături de companii și ONG-uri partenere, la care se adaugă autoritățile locale din Cluj Napoca au început pregătirea celui de-al doilea centru de suport medical din România.

Astfel, autoritățile au aprobat transformarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, în cadrul unui proiect comun cu Auchan Retail România.

Clădirea emblematică dedicată sportului și evenimentelor artistice, va deveni în următoarea perioadă un centru de spitalizare cu 350 de paturi pentru pacienții infectați cu Covid-19 ce prezintă forme ușoare și medii. Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și parteneri implicați în acest proiect.

Ulterior echipării, clădirea va fi preluată de către autoritățile medicale desemnate de autoritățile publice competente și va fi operată de către personal medical specializat.

„Am spus că ne dorim să extindem proiectul și în alte orașe, pe cât posibil, iar primele care au răspuns pozitiv și extrem de rapid propunerii noastre au fost autoritățile din Cluj, cărora aș vrea sa le transmit cea mai înaltă apreciere. Deja am început să lucrăm, locația a fost decisă, Sala Polivalentă, planul a fost finalizat și suntem cu toții mobilizați. Experiența demarării proiectului pilot în București ne este de mare folos în ceea ce privește organizarea, funcționarea și lucrul cu autoritățile, dar și în cooptarea de parteneri, cărora le mulțumesc că au înțeles momentul și nevoia. Lansez o nouă invitație către firme și oamenii de afaceri să se alăture proiectului nostru, care urmărește să facă bine sistemului medical prin reducerea presiunii la care pot fi supuse spitalele.” declara Ionuț Ardeleanu, Director General Auchan Retail România.

„Este important să știe clujenii că autoritățile, în parteneriat cu mediul de afaceri și societatea civilă, au situația sub control și se pregătesc pentru toate scenariile, inclusiv pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem. Mulțumesc, Auchan. Demonstrați că sunteți alături de clujeni și la bine și la greu.” Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca.

„În situația actuală, este normal să se aibă în vedere toate scenariile, iar un astfel de proiect demonstrează preocupare și solidaritate. Apreciem inițiativa și felicităm Auchan pentru alegerea de a contribui, alături de comunitatea clujeană și autorități, la efortul comun pentru combaterea epidemiei de Covid19” Mircea Abrudean, Prefect al județului Cluj.

Reamintim că pe data de 02.04.2020, Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m2 in Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui care a fost predat, ulterior, Ministerului Sănătății.

Proiectul din București a fost sponsorizat și susținut de: Decathlon, Ceetrus, Oney, HighTech Security, Yusen , Alpin Max , Romstal Imex, Fabryo Corporation, Sinclea, Daas Impex, Damart Design Construct, Avi Compact, Marco & Alex, Symmetrica, Regina Maria, Omifa Impex, Homelux, Decor Floor , Popovici Nitu Stoica & Asociatii, Filip & Company, Nepi Rockcastle, CA Immo Real Estate, Sogardi Consulting, Coca Cola , Speed Fire, Irbis Guard Grup, IKEA, Romcarton, Asociația Omul și Muntele, BMF Group, Vivre, Green Future, NESTLE, ALTEX, EINHELL, Weber 2000, CA Immo, ID Logistic, Aplast Wood Industry, Docentris.

Sursa: https://romania.auchan.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *